hétfő, december 3

Emberek, akik még olvasnak!

Mármint engem.
Egy kérdés.

Mi a kevésbé degradáló egy nő számára, ha úgy kérik meg a kezét, hogy Leszel a feleségem?, vagy úgy, hogy Hozzám jössz?, vagy úgy, hogy Légy a feleségem! ?
Amiben benne van a feleség, az azért tűnik annak, mert a férfi tulajdonként tekint a nőre, ami alapból undorító, viszont a harmadik annyira semmilyen, mintha azt kérdezné az illető, hogy mi legyen a vacsora. Tényleg kíváncsi vagyok...
Különben is, ha voltatok olyan kedvesek hogy 95-en néztetek fel a blogra, amikor nem is volt új bejegyzés, akkor annyira is lehettek, hogy válaszoltok. Ugyanis érdekel.

7 megjegyzés:

  1. Hát ebben szerintem nincs igazad. Miért lenne degradáló vagy undorító az, hogy feleség? Szerintem már maga a szó is szép. Benne van az, hogy fél, hogy innentől kezdve a férfi az élete felét odaadja a nőnek, akit szeret. Egyáltalán nem érzem benne azt, hogy tulajdonként tekintene rá, pont ellenkezőleg, annyira szereti és bízik benne, hogy mindent meg akar vele osztani. Ha így nézzük, akkor ez egy nagyon megtisztelő megszólítás.
    Az itt felsoroltak közül én pont a harmadikat tartanám degradálónak, mert az egy felszólítás. Nem hagy választási lehetőség, míg a másik kettő igen.
    Ha már szavazni kell, akkor én a középsőre szavaznék, de abba is beletenném a feleség szót, úgy, hogy Hozzám jössz feleségül? Így már nem olyan snassz, sokkal inkább klasszikus, és sokszor az a legjobb :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. sokàig a felesèg 'tulajdonnak' szàmitott. persze nem ugy mint valami tàrgy. règebben egy nonek nem kellett dolgoznia (jobb esetben) csak a gyermeknevelès volt a feladata; igyhàt a fèrfi felelossège volt a csalàd jollète ès biztonsàga.
    egyèbkènt a 'felesègul venni' ès az 'elado làny' kifejezèsek valoban 'vàsàrra'-pènzre utalnak.
    de szerintem egy szèp felvezeto utàn a 'leszel a felesègemet' jo hallani :D

    VálaszTörlés
  4. Szerintem [...] leírtam a véleményem, erre dettó az mint Albi. Azért maradt még némi egyedi gondolat...

    Pont ez a lényeg, feleség. Fele-ség. :D A leszel a feleségem, olyan mintha azt kérdeznéd meg : Szeretnéd ha megosztanánk egymást önmagunkkal? Erre a legjobb választ is tudom : Igen! :D Visszatérve, az embereknek szükségük van A LELKI TÁRSRA akivel megoszthatják önmagukat /mint már írtam, szóismétlés de nem gond/. És ez barátságra is érthető, tehát nem hangzik tolakodásnak, vagy tulajdonítottságnak.

    VálaszTörlés
  5. Jájj köszönöm!
    Elvileg a feleség pont azért feleség, mert nélküle a férfi nem egész, csak fél ember és vele lesz teljes.
    Gyakorlatilag utánanéztem és ez így nem állja meg a helyét, de jól hangzik.
    Egyébként én is hasonlóan vélekedem, mint ti, de néhány feminista cikk után belém bújt a kisördög/kíváncsiság és kikívánkozott az eszme, ami nem rög...
    :)

    VálaszTörlés
  6. lehet hogy tul konzervativ vagyok, vagy prud nem tudom; de èn szivesen visszamennèk abba a korba, amikor mèg nem volt feminizmus. :D

    VálaszTörlés
  7. Nem hiszem hogy ennek a prűdséghez lenne köze. Amúgy ha utánaolvas az ember, nem hülyeség és nem is olyan elvetemültek a feministák, mint amilyennek tűnnek és az elveik teljesen reálisak. Nem vagyok feminista, nem valószínű hogy leszek, de teljesen meg tudom érteni őket, és van olyan elvük is, amivel egyetértek :)

    VálaszTörlés