szerda, január 9

Drága Tatie! 
Bizonyos tekintetben jobban szeretlek most, mint valaha, és bár mindenki másként értelmezi a házassági fogadalmát, én úgy gondoltam, hogy az enyém a halálig érvényes. Ha tudni akarod, készen állok arra, hogy örökre a tiéd legyek, de mivel te beleszerettél valaki másba, és vele akarsz összeházasodni, úgy érzem, nincs más választásom, mint félreállni, hogy ezt megtehesd. A száznapos próbaidőnek hivatalosan vége. Borzalmas ötlet volt, és most már szégyellem magam miatta. Pauline-nak mondd azt, amit jónak látsz. Bumbyt annyit láthatod, amennyit csak akarod. Ő a tiéd is, nagyon szeret, és hiányzol neki. De kérlek, hogy csak írásban ejtsünk szót a válásról, és ne beszéljünk róla. Nem vagyok képes többet veszekedni, és találkozni sem akarok túl sokat veled, mert túlságosan fájdalmas. 
Mindig barátok leszünk - tapintatos barátok, és tudod, hogy a halálom napjáig szeretni foglak. 
Örökké tiéd: a macska.

Drága Hadley!
Úgy vélem, a leveled, ahogy minden, amit valaha is tettél, nagyon bátor, és összességében nagylelkű és önzetlen.Ha a válás elkerülhetetlen lépés, azt hiszem, mindannyian jobban érezzük magunkat, és tisztábban látunk, amint elindul a folyamat. Kérlek, drága Hadley, ne hidd, hogy ezzel befolyásolni akarlak, vagy felgyorsítani a saját ügyeimet. Csak azért gondolom ezt, mert olyanok vagyunk, mint két tántorgó, botladozó bokszoló, akik még mindig nem képesek a végső csapást egymásra mérni.
Azt hiszem, Bumbynak talán az élete legnagyobb szerencséje, hogy te vagy az édesanyja. És el nem mondhatom, mennyire csodálom a te józan gondolkodásodat, az eszedet, a szívedet és a csodaszép kezedet, és kérem Istent, hogy tegye jóvá azt a hatalmas fájdalmat, amit neked okoztam - aki a legjobb, a legigazabb és a legszebb ember, akit valaha ismertem.
Ernest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése