csütörtök, november 17

meme

Az ember társas lény, ugyebár. És ebből adódóan fontos neki a figyelem és a törődés. Persze. Nekem is. De nem ennyire. És nem ilyen feltűnően. Néha nem is érzem magam szar alaknak amiatt, mert önző vagyok. Jobb ez így. Érdekel az emberek véleménye, na de könyörgöm. Az, hogy valaki szomorkodik, mert "unfollowolták" twitteren, az nevetséges. A twitter is csak arra jó, hogy a mindennapos hülyeségeinket kiadjuk magunkból. Vagy csak én látom így? Mindegy is (dehogy). 
Szóval azért bírom Svájcot, mert önző. Éldegéli a kis életét, gyűjti a sok pénzt, okosan használja, jól megy neki. ezt persze csak így, szlengesen. De tényleg. Svájc nagyon jó helyzetben van, pont azért, mert csak az érdekli, hogy neki mi a jó. belépni az EU-ba csak mert Európában mindenki belép? Ugyan. Svájc ennél okosabb. Na meg ravaszabb. Igaza van. Legyen is. Legalább ők nem éheznek, nincs akkora munkanélküliség stb. 
Visszatérve twitterre. Nem is értem, miért követtem eddig a csaj. engem nem zavar, ha valaki azt írja le, hogy épp almát eszik, vagy fáj a lába, vagy, hogy jajjdeuncsi ez meg az. De a nyafi és a "2000. tweetem megy:..." na az, az már idegesítő. Kit érdekel? Meg így lista és úgy  statisztika és bla bla bla. Nem érdekel. Én bajom, igaz? Igen. Ez meg az én blogom, és Audreyt követve nagyon önző vagyok, és ez miattam van. Máris jobban érzem magam, komolyan mondom. 
És igen, nem véletlen, hogy míg másnak van 200 meg 300 követője, addig nekem csak 15... Ők legalább nem "unfollowolnak". Vagy ha de, az nem feltűnő. Nem is nézem. Az életben néhány ember figyelmét szomjazom és belül ordibálok, hogy idenézz, ide, rám figyelj. De nem az interneten. Írtam olyat, hogy jó lenne, ha az emberkék olyanok lennének, mint Svájc? Ha igen, akkor visszavonom, nem lenne jó, ha mindenki ilyen lenne. Elég egy-két olyan arany virágszál (kac-kac), mint én. Bőven. Petőfi az első, Ady a második és József Attila a harmadik. Mármint statisztikailag Petőfi áll az első helyen az 'én' használatában. Ugye milyen művelt vagyok? Ugye! Köszönöm, köszönöm.

4 megjegyzés:

  1. NEm állítom, hoyg értem, mi is a probléma lényege, mert ugyebár nem használok ilyen twitteres vackokat, de az utolsó 3 sor teccik :D És naná, hogy petőfinél áll első helyen az én, ő egyszerűen egy képmutató önző f*sz volt, már bocs a kifejezésért, noha egy-két dolgában egyetértek. De már az öregedés meg a természetes halál sem volt elég neki, szabadságharcosként akart halhatatlan lenni. Pedig ha mindezekből kiamarad, és hagyja, hogy túllépjen a tehetsége a tüzes suhanc korszakán, és beérik, igazán sokra vihetné. Így meg hiába ő a egismertebb magyar költő, mégiscsak rétegköltőnek nevezhető. Arany vagy Ady művein érezni lehet a jellemfejlődést, ahogy öregszenek (noha ady nekem sose jött be), Petőfinél semmi iylen nincs, ugyanazt ismételgeti folyton.
    Na ennyit az utolsó két sorodhoz fűzött eszmefuttatásról:D jóéjt, puszi

    VálaszTörlés
  2. Petőfit én sose bírtam. Viszont a Falu végén kurta kocsma nem rossz. Ha nem a forradalomról vagy a költői hitvallásról ír (mindig arról í) akkor egész jó költő. Ady is képmutató, de neki legalább szépek a versei.

    VálaszTörlés
  3. Imádom! A bejegyzést, az eszmecserét. :) <3

    VálaszTörlés