péntek, június 1

Hoppá!

Ezeregy várost bejártam, ezeregy évig utazom...

Tegnap voltunk Pesten ilyen olyan okokból, és megnéztük a Bodiest Fannival. Két ingyenjegy birtokában mentünk be, és az egész körbejárás nem tartott tovább egy óra harmincnyolc percnél, pedig mindent elolvastunk, kitárgyaltunk, körbejártunk, visszamentünk néhányszor... szóval ja. Kevesebb volt a kiállított tárgy (na ez így durva... szóval preparátum), mint a legutúbb. Így is nagyon élveztük, abszolút sikerült látványosra csinálniuk, csak hát. Nem az igazi. Bodies után (pardon, Bodies 2.) a West End felé vettük az irányt, mert miért ne. A Teréz körúton kellett volna balra fordulni, hogy elérjük célunkat, na mi szépen keresztülgyalogoltunk rajta, egészen a Lövölde térig. Ott már három visszafordulás után jártunk, ideje volt megkérdezni egy járókelőt. Miután ez megtörtént sikeresen visszataláltunk a körúthoz, majd folytattuk utunkat. Nem egy nagy táv, de meleg volt, sütött a nap, és kezdtünk éhesek lenni... vagy szomjasak. a Nyugatinál sikeresen odaadtunk öccá forintot egy ürgének, aki a mittudomén hol élő szegény családokat segíti ebből. Na ja. 
Utána vettünk innivalót, és ültünk egy kicsit valamelyik kanapén. Majd cipőt vásároltunk, sikeresen felváltottunk harminc darab tíz-, és húsz darab ötforintost, nézelődtünk, aztán szépen megtaláltuk a szökőkutat(!), ami vízesés, ahol Dénest, hogy utána együtt örömködjünk Pankának és drága idösapámnak a C&A-nál. Utána elköszöntünk Dénestől, majd mentünk ebédelni nagybátyámhoz, kaptunk palacsintát, pihegtünk, élménybeszámoltunk, majd jöttünk haza. egy kis kitérővel a Kökibe... Az izgalmas volt, de mindenki talált magának azt, amit keresett. Negyed kilencre hazaértünk, kicsit fáradtan, de nagyon elégedetten. Nővérkémnek sikerült az alkalmasságija, úgyhogy a nap, kisebb-nagyobb bukások ellenére sikeres volt és örömökben teli. Minő boldogság.
Ma is én voltam az egyetlen, aki korán kelt, grr. De sebaj, matek és angol után nyugodtan csordogáltak a tanórák egymás után... hazajövetel után meg leültem a fotelbe és törit tanultam. Mármint olvastam a könyvet és a füzetet. Tanulás most fog jönni, meg a hétvége további napjaiban, törin kívül vár még rám a kémia és a fizika is, ugyanis mégis javítok, nem úszom meg. Ez van. Egy hét. Három tantárgy. Szemeim előtt lebegő cél:kitűnőség és diploma a nyolc évnyi kitűnőségért. Azért megéri.

Egyébként meg. 
ÚRISTEN MA VAN A NYÁR ELSŐ NAPJA!!!

1 megjegyzés: